EV-lader thuis en nieuwe auto ophalen

tesla-ophalen-tilburg-magazijn

Thuisinstallatie CTEK

Twee dagen nadat ik thuis mijn CTEK Chargestorm® Connected 2 heb geïnstalleerd, mocht ik mijn Tesla Model Y RWD ophalen.

Wat een timing! Op zaterdag hebben we ook de Carlo Gavazzi home load balancing optie geïnstalleerd.

Smart Home Balancing
Dit slimme kastje verdeelt de beschikbare stroom netjes over de elektrische apparaten in het huis. Hiermee voorkom je dat de stroom uitvalt omdat je teveel stroom vraagt. Ik heb de 32A versie van de CTEK Chargestorm® Connected 2 geïnstalleerd. Niet dat ik de 22 kW direct nodig heb, maar wel goed om meer power te hebben. Softwarematig heb ik het limiet op 16 kW gezet. Met mijn CTEK portal-toegang kan ik het geheel netjes monitoren.

energiemeter
Carlo Gavazzi home load balancing
rj45
Carlo Gavazzi RJ45 (netwerk)aansluiting
chargestorm-connected-2-ctek
CHARGESTORM® CONNECTED 2

Met de trein naar Tilburg
Op maandag kon ik de Tesla Model Y RWD in Tilburg ophalen. De treinen reden keurig op tijd. Op Tilburg Reeshof werd ik opgehaald door een bevriende zakenrelatie. Een kwartier voor het afgesproken tijdstip liep ik het kantoor van Tesla binnen. Laat de Tesla Experience maar beginnen!

tesla-logo
Welkom bij de Tesla Experience
tesla-model-rwd-black
En daar stond mijn auto
tesla-metallic-silver
De Midnight Silver Metallic stond er ook

En toen begon het avontuur!
Daar stond ie, mijn zwarte Tesla Model Y RWD. Na een korte uitleg en het koppelen van het Tesla account aan mijn telefoon, mocht ik mijn rit huiswaarts maken.

Natuurlijk had ik van te voren al diverse filmpjes gezien en reacties gelezen. Maar wat een koppel! De auto was netjes afgewerkt, zowel van binnen als buiten. Na calibratie heb ik zelfs Auto Pilot op de snelweg kunnen testen.

Eenmaal thuis heb ik mijn Tesla voor het eerst aan de CTEK EV-lader aangesloten. En inderdaad, bij het (inductie)koken werd er tijdelijk minder stroom naar het lader gestuurd.

In de avond piekte de connectie naar 16A. Iets na middernacht had ik weer een volle accu, zo’n 420 km. Wat fijn zo’n LFP batterijsysteem. 

Wow, stay tuned voor mijn ervaringen met de Tesla Model Y RWD.

Welmoed Davidson